Narobe svet

Čau,samo par besed. Cisto sem šokirana. V skoraj treh tednih od kar sva tu se ni zgodilo nič bistvenega potem pa danes pogledava časopis in internet in je svet cisto padel na glavo. Bombe v Londonu, predsednik Abanke odstopil…kwa dogaja???? Če ima kdo se bolj šokantno novico, naj mi sporoči…
Back to the trip…danes sva z avtobusom prispela iz fort Portala v Kampalo. Ce je bila vožnja z matatuji nočna mora je bilo to danes.. hmmm…no, lahko bi temu rekli se eno pristno doživetje Afrike..v bistvu se skrajno zabavava, vsak dan se bolj stopnjuje. Današnji dan se je začel dokaj obetavno…obilen in okusen zajtrk v najlepšem hotelu, v katerem sva bila do sedaj..vrt, rožice, ptički, pogled na hribe…idila. Avtobus je štartal par minut potem, ko sva vanj vstopila..kaj bi lepšega. Avtobus je poln…sediva v zadnji vrsti, iz zvočnikov veje znana glasba…začnem popevat…kako prijetna vožnja, vmes lahko se malo zaspim in sanjarim.. Seveda ne za dolgo, kmalu se začnejo prasni obvozi in kar je se huje, vrnemo se na cesto, ki je v delu..kar pomeni 20 km ‘street humps’ na vsakih par metrov..ne premaknemo se nikamor, za povrh nas ustavi se policija, ker smo prenaloženi (kar nekaj ljudi stoji)..in stojimo…ko se končno premaknemo pa je seveda ze cas za kosilo in se zopet ustavimo. Ljudje nakupijo vsakovrstne snackse..meso na palčki, pečene banane, piščance, koruzo..vsi okoli naju zvecijo in mečejo odpadke na tla…okusno..zelo so presenečeni ker midva jeva samo kekse :))).
Ok končno Kampala..spet sva vsa prešvicana in utrujena..seveda se pred mestom ustavimo na bencinski in spet..stojimo. No, na koncu sva se pritepla do najinega hostla in sedaj komaj čakava na tuš. Za danes dovolj.

LP
Vlasta