NYC 2023

Nazaj v NYC. Že tretjič. Tokrat malo drugače, saj sem tukaj bolj kot ne za družbo, kot spremljevalec Uroša, ki gre na maraton (ja, bi lahko šel tudi jaz, pa sem se pozabil prijaviti). Plan za te dni? Ga ni. Uživati NYC, odteči nekaj tekov (netekmovalnih) in videti stvari, ki jih še nisem videl.

Z Urošem sva se zmenila, da se dobiva v hotelu, saj on pristane 7 ur za mano. Tokrat sem letal z Delta (B767), direktno iz Bruslja. Prav prijeten leti in fajn prvi stik z ZDA. Tudi premium economy sedež je bil super, boljši kot na Air France. Na meji relativno malo ljudi in gužve, tako da sem bil hitro skozi in že praktično dve uri in pol po pristanku v hotelu (Chelsea Hyatt). In tam rahel šok, saj naj bi bila rezervacija hotela odpovedana… Kaj narediti? Dalo se bi še dobiti kako sobo (tudi v tem hotelu), tako da mi ni preostalo drugega kot da grem ven na sprehod, saj Uroš pristane okoli 20:30. Šele okoli 21h dobim sporočilo – hotel je pravi, rezervacija spremenjena na drugo ime (super hvala, a mi nisi mogel tega povedati pred odhodom). No, v hotelu prijazni, mi dajo sobo in to je to… Še dobro. Ker Uroš je padel v gužvo na mejni kontroli, manjšo frekvenco vlakov, tako da je od pristanka do hotela rabil 6 ur (jaz samo 2 in pol). In ko je prišel sem že fajn spal…

Naslednji dan seveda jet lag in zbujanje po evropskem času – dejstvo da sem šel spat šele ob polnoči al pa kasneje ni nič pomagalo. Greva na en kratek tek mimo Times Square do Hudson river in nazaj. Pravzaprav grem na tek vsako jutro v NYC!!!! Drugo jutro po New York High-line parku, dolgi 25k tek do Brooklyn Heights in potem ob spodnjem Manhattanu nazaj v hotel, ponovitev teka preko Manhattan in Brooklyn bridge z Urošem (ki je dan prej odlaufal maraton) in na koncu še cel krog po Central Park (in še en dodaten krog okoli rezervoarja v sredini parka). Skupaj 62 km v 5 dneh. Ni slabo.

Tokrat sva kupila “vstopnico” za 5 atrakcij NYC, kar znese kar nekaj USD manj, tako da je bilo v planu kar nekaj ogledov – vojaški muzej na letanosilki Intrepid, Empire state building, National History Museum, kip Svobode in Statten Island (to je bila edina stvar, ki sem jo že videl) ter za konec še ogled muzeja 9/11. Vmes pa ogromno (še dobro da nisem laufal maratona) hodila.