Reykjavik

Po tednu potovanja po Islandiji je bil prihod v Reykjavik… šok… kar naenkrat ogromno prometa, stavb, betona, veliko ljudi. Nazaj v prestolnico, party capital, znano po nočnem življenju.

Lokacija hotela je bila čisto solidna, mogoče 10-15 minut hoje do glavne ulice mesta. Večerja v bližnji restavraciji odlična (jastogova juha + jagenček + pivo je bilo sicer okoli 60 EUR, kar je žal normalna cena za Islandijo). Žal tokrat z avroro na tem potovanju ni bilo sreče. Preslabo vreme, tista dve noči, ko pa so se oblaki razprli, pa je ni bilo – razen v daljavi…. Je pa tokrat zadnja priložnost, saj se je naredil super lep večer, skoraj brez oblačka. No, in res… pojavi se malo pred polnočjo, za 15 minut. Pleše nad Reykjavikom in tako hitro kot se pojavi tudi izgine, zato mi ostane samo fotka s telefonom. Namen je bil iti ali do cerkve ali pa do spomenika vikingom na obali, pa mi nič od tega žal ni uspelo.

Na koncu pa, pred večernim letom domov, še sprehod po Reykjaviku. Malo šopinga, malo ogledovanja – opera, cerkev, mestna hiša, pristanišče. Vreme je tako kot pač je bilo cel teden. Nekaj dežja, občasno pa tudi posije sonce. Mesto je vredno ogleda v vsakem vremenu. Barvito, da niti ne omenjam množice grafitov.