Sprint triatlon Koper

Vreme: Vroče, eden najbolj toploh dni letos, vendar ni bilo panike. Za kolo je bilo super, za tek malenkost prevroče. Pihal veter iz morja, ki je žal delal precej velike valove in pihal lepo v prsa na kolesu.

Prijava: Hitro. Učinkovito. Vse info na tabli zraven. Bolje kot v Portorožu. Ob prijavi dobiš bidon in par stvari notri, nič posebnega. Kar draga tekma.

Check-in kolesa in druga organizacija: Kar hitro, za vsako tekmo na voljo samo en slot in bilo je relativno malo časa. Ampak prav veliko za tak sprint ne rabiš. Spet je bilo kar precej ljudi tako da smo bili kot sardine. Veliko grajo pa si prisluži check out, saj so pač odprli menjalni prostor in to je bilo to. Vsak je lahko odpeljal ali vzel kar je hotel. Čisto nobene varnosti.

Tekma:
Plavanje: Valovito, težka orientacija, saj se je ob valovih še plavalo ob soncu. Žal je bilo premalo redarjev, ki bi te vrnili nazaj na traso če si zaplaval par deset metrov iz poti. Proti soncu je še kar šlo, potem sem se pa izgubil v orientaciji in na koncu moral plavati čez zaščitno ograjo. 18:32. Pod pričakovanji, razočaran. Aja, neopren je bil prepovedan.

T1: začetek je bil kar obetavan, potem me je pa nekaj zmedlo in se pozabil obleči kolesarske čevlje… Po 5 metrih ugotovim, da je nekaj narobe in grem seveda nazaj 🙂

Kolo: Čas sam ni bil nekaj posebnega, pravzaprav sem bil slabši kot povprečje. Ampak tokrat sem kar zadovoljen s kolesom. Pelje se 4 kroge, problem je bil samo v tem, ker sem prišel tako pozno iz vode, da nisem mogel ujeti nobene pametne skupine. Na začetku sem večinoma prehiteval, prehitel me je vodilni, ki pa je kar letel in tudi v zavetrju nisem ravno zmogel. Ena večja skupina pa je bila mogoče minuto pred mano, vendar se ji nisem mogel približati. Prva dva kroga sem tako vozil več ali manj sam. V tretjem krogu (na polovici) se končno oblikuje skupinica treh in se dobro izmenjujemo, tako da ne rabim več toliko energije. 37:32 in 21,5km, povprečna malo pod 35kmh. Da bi bil vsaj blizu povprečja bi moral biti hitrejši kake 2 minute. Ni veliko, ampak tam se mi je zdelo ogromno.

T2: če ne štejem pospravljanja očal, čelade in plavalne kape, je bila menjava kar dobra.

Tek: Solidno začel, vendar me je temperatura uničila. 2 in 3 km sem bil tako ornk prepočasen, k sebi sem prišel tako šele v zadnjih dveh kilometrih. Tole sicer ni bilo točno 5km, ampak dalo bi se teči precej hitreje. 20:23.

Za konec ocena? Skupni čas na koncu 1:18.29 je bil majhno razočaranje. Sem mislil, da bom vsaj ene 3-4 minute hitrejši. Tudi tek ni šel tako dobro kot sem pričakoval. Imam pa še precej rezerve pri plavanju in posledično pri kolesu. Drugače je pa fajn triatlon, meni bolj všeč kot tisti v Portorožu. Tudi trasa je boljša, da ne omenjam, da je bila voda tokrat čista. Organizacija pa… zmanjkalo vode ob prihodu v cilj, veliko nas je bilo žejnih 🙁