Letališče – Charles de Gaulle Pariz – terminal 2E

Letališče CDG v Parizu. Hate or love. V vsakem primeru pa skoraj neizbežno za večino potnikov, ki letijo v (ali pa samo čez) Pariz. Locirano je na severovzhodu Pariza, cirka 30km iz centra Pariza. V okolici sta še dve letališči, ki služita za mednarodni promet, in sicer Paris Orly, ki je na jugu Pariza ter Paris-Beauveais, ki ga uporablja Ryanair – in je zato tudi primerno daleč.

Vglavnem. CDG. Iz Slovenije so še do nedavnega letele tri družbe. Adria uporablja (tako kot ostale družbe Star Alliance in nekatere druge) terminal 1, Easyjet terminal 2B, Air France pa 2G. Sam največkrat pristanem prav na slednjega, zato ga tudi najbolj poznam in mi gre načeloma na živce. Je namreč precej daleč od ostalih terminalov in moraš v vsakem primeru uporabiti avtobus (tudi če se gre na transfer na terminal 2E). Dejansko rabiš vsaj pol ure, da prideš iz 2G na skoraj katerikoli drugi terminal. Zamudno. To je pa če letiš iz enega malega letališča, z majhnim letalom na tako gromozansko letališče. Sej, 2G ni tako slab, je precej novejši in tudi čistejši kot npr. Easyjetov 2B.

Me je pa prijetno presenetil terminal 2E. Velik. Svetel. Namenjen predvsem letom Air France v ZDA (vsaj številke odhodnih vrat med 50 in 70 – obstaja namreč še starejši del terminala 2E). In to največjim letalom. V vsakem primeru si je pa treba vzeti čas. Je pa fajn za počivat. Veliko udobnih mest za ležanje in spanje, PS3, internet placi, kafiči, duty free…