Weekend in Berlin

Sorry, this entry is only available in Slovenian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

MatevzH_berlin15-6856Tokrat je bilo voljo le nekaj dni v Berlinu. Glavni cilj je bil maraton in posledično počivanje. Kar pa ni “čisto” uspelo, saj sem v soboto prehodil skoraj 20km, v nedeljo po maratonu pa še ene 10km… Ponedeljka raje niti ne pogledam.

Dvig številk za maraton je tradicionalno na starem letališču Templehof, ki je bil včasih glavno letališče zahodnega Berlina. Danes je to na eni strani prostor namenjen razstavam, drugi večji del je pa namenjen kot velik park, namenjen kolesarjenju, rolanju in drugim aktivnostim.

In kaj delati v Berlinu tri dni? Nič posebnega… Od Charlie-checkpointa peš do Potsdama. Malo z metrojem (ok, u-bahn) do Stadt Mitte. Pa potem peš naprej… V takem lepem vremenu je prav škoda hoditi v muzeje… Sem bil samo v Berliner Dom, ki je res zanimiva, pa tudi razgledi so fajni… Ker je treba počivati potem še malo z ladjico naokoli in na koncu še sprehod do Alexander Platz, ki je v tem času tradicionalno oktoberfest prizorišče.

V ponedeljek je utrujenost naredila svoje. Zato na “izi” sprehod skozi Tiergarten 😉