Erg Chebbi

MatevzH_ergchebbi-5616Peščene sipine Erg Chebbi so bile naš glavni cilj. Spali smo cirka 10km v kamniti puščavi z razgledom na sipine. Sipine niso “ogromne”. Dolge so le kakih 30-35km in široke 5-10km in se nahajajo direktno ob alžirski meji. Vseeno dovolj da se že po nekaj sto metrih izgubiš v njih. In neprehodne brez kamel. Legenda pravi, da je sipine naredil bog kot kazen, ker so domačini odklonili pomoč utrujenemu popotniku.

No… v resnici vse skupaj zgleda kot puščavski disneyland. Sipine obkrožajo pravljični kasbahi, ki so preoblikovani v hotele, pred sipinami pa ponujajo izlete s kamelami. No, ker smo mi vsi že jahali kamele smo se odločili da gremo med sipine peš. In to dvakrat. Najprej popoldne, ko je bilo vreme slabo in ni bilo pravljičnih barv. Še huje, po cirka eni uri pohoda se je za nami dvigal velik oblak. Naš berberski vodnik reče no problem, in se nam ne mudi nazaj… no… čez 10 minut nas zadane peščeni vihar. In ne, ni bilo zabavno, pravzaprav, v roku nekaj minut si čisto izgubil orientacijo.

Ker je bilo prejšne popoldne vse razen prekrasnih barv, se odločimo da gremo še na sončni vzhod na sipine. Očitno nas vreme res ne mara, saj nas pred sončnim vzhodom doleti še nevihta in nas fajn namoči. V puščavi. Ampak na koncu se le pokaže sonce in barve so res lepe….