Narobe svet

Cau,samo par besed. Cisto sem sokirana. V skoraj treh tednih od kar sva tu se ni zgodilo nic bistvenega potem pa danes pogledava casopis in internet in je svet cisto padel na glavo. Bombe v Londonu, predsednik Abanke odstopil…kwa dogaja???? Ce ima kdo se bolj sokantno novico, naj mi sporoci…
Back to the trip…danes sva z avtobusom prispela iz fort Portala v Kampalo. Ce je bila voznja z matatuji nocna mora je bilo to danes..hmmm…no, lahko bi temu rekli se eno pristno dozivetje Afrike..v bistvu se skrajno zabavava, vsak dan se bolj stopnjuje. Danasnji dan se je zacel dokaj obetavno…obilen in okusen zajtrk v najlepsem hotelu, v katerem sva bila do sedaj..vrt, rozice, pticki, pogled na hribe…idila. Avtobus je startal par minut potem, ko sva vanj vstopila..kaj bi lepsega. Avtobus je poln…sediva v zadnji vrsti, iz zvocnikov veje znana glasba…zacnem popevat…kako prijetna voznja, vmes lahko se malo zaspim in sanjarim.. Seveda ne za dolgo, kmalu se zacnejo prasni obvozi in kar je se huje, vrnemo se na cesto, ki je v delu..kar pomeni 20 km ‘street humps’ na vsakih par metrov..ne premaknemo se nikamor, za povrh nas ustavi se polocija, ker smo prenalozeni (kar nekaj ljudi stoji)..in stojimo…ko se koncno premaknemo pa je seveda ze cas za kosilo in se zopet ustavimo. Ljudje nakupijo vsakovrstne snackse..meso na palcki, pecene banane, piscance, koruzo..vsi okoli naju zvecijo in mecejo odpadke na tla…okusno..zelo so preseneceni ker midva jeva samo kekse :))).
Ok koncno Kampala..spet sva vsa presvicana in utrujena..seveda se pred mestom ustavimo na bencinski in spet..stojimo. No, na koncu sva se pritepla do najinega hostla in sedaj komaj cakava na tus. Za danes dovolj.

LP
Vlasta